Witte gekookte asperges met een ravioli van ei en peterselie


Sieb maakt asperges met een super makkelijke, maar net even anders dan anders buitengewone ravioli.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 24 witte asperges, 4 eieren, 1 pakje wonton vellen, 8 bladeren wilde spinazie, 1 bos peterselie (gewassen en fijngehakt), 2 eetlepels zachte boter, 1 citroen, 1 handje zomerporselein, 8 peulen tuinbonen, 1 teen knoflook.
Voor de saus: 2 dl kippenbouillon, 1 dl room, eindjes van de asperges, 2 eetlepels boter (koud), 4 eetlepels olijfolie, citroensap, teentje knoflook, peper en zout.

Je snijdt de kontjes van de asperges en schil ze. Wel ze voor 10 minuten in water en kook ze vervolgens voor 10 minuten in een pan met wat zout. Kook de eieren voor 8 minuten. Hak het eiwit fijn en prak het eigeel met een vork. De peterselie wassen en fijn snijden.

Meng de boter met het eigeel, eiwit, peterselie, peper en zout en iets van citroenrasp met elkaar.
Maak van de wonton vellen ravioli. Leg één vel neer en plaats hier wat vulling op. Leg hier een ander plakje bovenop en zorg dat de zijkanten goed gesloten zijn.

Maak de saus door de bouillon, room, boter, eindjes van de asperges, olijfolie, citroensap met elkaar te mengen tot een schuimig geheel. Breng op smaak met knoflook, peper en zout.

Verwarm de asperges, kook de ravioli in 2 à 3 minuten gaar en blancheer de blaadjes spinazie.
Maak het gerecht af met de zomerporselein, de tuinbonen en de schuimige saus.

Wil jij ook elk weekend genieten? Abonneer je dan via onderstaande button op het YouTube kanaal van SiebFood.