Rotterdamse Honing Madeleine

Speciaal voor de start van het project BIJEN-LIVE heeft Sieberen Rotterdamse Honing Madeleines gebakken op de Kinderboederij De Blijde Wei.

Wat heb je nodig?
600 gram boter (smelten en uit laten bruisen)
10 eieren
225 gram suiker
100 gram bruine basterdsuiker
350 gram bloem
200 gram honing (Sieb gebruikte de honing van de bijen van De Blijde Wei)
1 theelepel bakpoeder
1 vanillestokje
Rasp van twee limoenen

Ei, limoenrasp door elkaar met staafmixer
Bloem, suiker, vanillestokje en bakpoeder mengen op stand 1
Eimengsel langzaam toevoegen
Gesmolten boter toevoegen
Even doormengen op stand 3
15 minuten afbakken op 180 graden

Na 1,5 jaar voorbereiding staat er een duurzame transparante bijenstal met een bijenkast die voorzien is van twee infrarood camera’s op Kinderboerderij de Blijde Wei. Met BIJEN-LIVE brengt Stripecity Imkers op een bijzondere manier het belang van bestuivende insecten onder de aandacht, 365 dagen per jaar, 24 uur per dag. Live beelden vanuit de bijenkast en van de vliegplank. De beelden worden begeleid door een blog, waarop je je kunt abonneren, zodat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen van dit bijenvolk.