Gazpacho met knoflookbrood


Sieb maakt gazpacho met knoflookbrood.

Wat heb je nodig voor 4 personen? Gazpacho: ½ liter kippenbouillon, ½ brood door de keukenmachine, grof gesneden: ½ rode ui, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 bol gekookte (½ uur) knoflook, 1 komkommer, 10 rode tomaten, peterselie stelen van 1 bos, 4 bleekselderij stelen, ½ bos basilicum. 6 eetlepels sherry azijn en 2 kopjes extra vierge olie.

Laat het geheel marineren voor 12 uur in de koelkast. Daarna door elkaar draaien.

Wat heb je nodig voor 4 personen? Knoflookbrood: 1 bol brood, 125 gram geklopte boter, ½ bos gehakte peterselie, 1 limoen voor sap en rasp, 1 bol gekookte (½ uur) knoflook, 1 eetlepel gesneden witte ui, 1 theelepel kerriepoeder.

1 bol brood hier en daar insnijden. Doe hierin de in plakken gesneden knoflookboter. Plaats voor 10 minuten in de oven.

Wil jij ook vaker genieten? Abonneer je dan via onderstaande button op het YouTube kanaal van SiebFood.