Crème van venkel met Sint Jacobsmosselen


Sieb maakt Crème van venkel met Sint Jacobsmosselen.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 250 gram venkel fijn gesneden, 1/2 zoete ui fijn gesneden, 4 tenen knoflook geperst, 500 ml kippenbouillon, 500 ml slagroom,
8 stuks coquilles, 75 gram boter om mee te bakken, kervel, zout en peper uit de molen.

Fruit de venkel, zoete ui en knoflook aan in een pan met 50 gram boter tot de groente gaar zijn. Voeg 3 el water toe. Doe de kippenbouillon en de slagroom erbij en laat dit zachtjes koken. Bak de coquilles met een klontje boter in een koekenpan aan beide zijden gaar. Mix de crèmesoep met een staafmixer tot een mooie soep.
Verdeel de coquilles over de borden en giet de crèmesoep eroverheen. Garneer met kervel.

Wil jij ook vaker genieten? Abonneer je dan via onderstaande button op het YouTube kanaal van SiebFood.