Crème van Limburgse mergelpaddenstoelen


Sieb maakt crème van Limburgse mergelpaddenstoelen.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 500 gram paddenstoelen, 1 cevenne ui gesneden, 1 prei, 80 gram gedroogde paddenstoelen, 700 ml slagroom, 1 liter kippenbouillon, 1 eetlepel bloem, bosje tijm, bosje rozemarijn, kervel, opschuimmelk, 1 eetlepel gezouten boter, peper en zout.

De onderkant van de mergelpaddenstoelen snijden en was deze goed. Vervolgens in plakjes snijden.

Het groen en de witte onderkant van de prei snijden en het middenstuk in de lengte doormidden snijden. Was de prei goed en deze vervolgens in grove ringen snijden. Vervolgens ook de ui snijden.

Doe boter in een pan, zodra deze op temperatuur is voeg de ui toe. Bak deze kort aan. Voeg vervolgens de gesneden prei hieraan toe.

Hak de tijm en rozemarijn fijn. Voeg de champignons en de gehakte kruiden toe aan de pan.

Vijzel de gedroogde paddenstoelen en zeef deze tot je een poeder hebt. Dit is de tabak. Voeg de resten uit de zeef toe aan de pan. Voeg hier vervolgens een eetlepel bloem aan toe, meng dit kort.

Voeg de kippenbouillon en slagroom toe aan de pan en laat doorkoken. Haal de pan van het vuur en mix met een staafmixer tot een egale massa.

Klop het melkschuim tot een luchtige massa. Schenk de soep in een cappuccinoglas en schep het schuim erover. Garneer met de tabak en een takje kervel.

Wil jij ook vaker genieten? Abonneer je dan via onderstaande button op het YouTube kanaal van SiebFood.