Tonijn met coeur de boeuf tomaten


Sieb maakt tonijn met coeur de boeuf tomaten.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 4 x 150 gram tonijn, 2 aubergines, 1 coeur de boeuf tomaat, 4 kleine artisjokken, 1 venkel, 1 teen knoflook, bosje basilicum, bosje zuring, 2 eetlepels korianderkorrels, ± 16 zwarte olijven, 1 limoen, extra vierge olijfolie, zout en peper.

Verwarm de oven voor op 160 C. Prik ongeveer 35 keer met een vork in de aubergine. Schenk een beetje olijfolie over de aubergine en voeg zout toe. Pak in aluminiumfolie en doe 1 uur in de oven.

De tomaat doormidden snijden en haal de zaadjes eruit. Deze daarna in blokjes snijden van ca. 1 cm. De helft van de olijfjes in kleine stukjes snijden. Plet de knoflookteen en fijnsnijden. Doe al de ingrediënten in een braadpan.

De basilicum fijnsnijden, inclusief de steeltjes. Plet de korianderkorrels. Voeg deze ook toe aan de braadpan. Doe er vervolgens 50 ml olijfolie bij. Breng op smaak met zout.

Rasp de schil van de limoen, voeg dit samen met het limoensap toe aan het tomatenmengsel. Verwarm dit op zacht vuur, zorg ervoor dat het niet gaat koken.

De artisjokken in de breedte doormidden snijden zodat je het hart en een klein gedeelte van de steel overhoudt. Schil de bladeren eraf totdat je een schoon hart hebt. Dek af met aluminiumfolie. Kook 20 minuten in water met een beetje zout.

De venkel doormidden snijden en in reepjes. Doe dit in een nieuwe braadpan. Voeg hier 25 ml olijfolie aan toe, met wat zout en peper.

Haal de artisjokken van het vuur en deze in vieren snijden. Voeg dit, samen met de overgebleven olijfjes, toe aan het venkelmengsel. Haal de aubergine uit de oven en deze doormidden snijden. Schraap het vruchtvlees uit de schil en hak deze fijn. Doe het vruchtvlees in een sauspan met een scheutje olijfolie en peper en zout. Meng dit door elkaar.

Haal het venkelmengsel van het vuur en voeg hier een beetje vocht aan toe.

De tonijn in vier gelijke stukken snijden en bak deze kort op hoog vuur in olijfolie. Af en toe omkeren. Voeg aan beide zijden peper en zout toe. Haal de tonijn rosé van het vuur en snijd deze in reepjes.

Doe de zuring bij het venkelmengsel. Verdeel het venkelmengsel over de 4 borden. Leg hier de tonijn overheen Verdeel vervolgens de auberginekaviaar over de tonijn. Garneer de borden met kervel. Voeg tenslotte het tomatenmengsel toe aan de borden en serveer.

Wil jij ook vaker genieten? Abonneer je dan via onderstaande button op het YouTube kanaal van SiebFood.