Saltimbocca van piepkuiken met smeuïge polenta


Sieb maakt Saltimbocca van piepkuiken met smeuïge polenta.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 4 piepkuikens, 16 blaadjes salie, 8 plakken pancetta, 100 gram shiitake, 100 gram anijs-paddenstoelen, 20 kerstomaatjes, 2 tenen knoflook, handje peterselie, 2 stuks maiskolf.
Voor de smeuïge Polenta: 100 gram Maismeel, 75 gram boter, 700 gram kippenbouillon, 100 gram Parmezaanse kaas, zout en peper.

Je snijdt de borsten en poten van het piepkuiken. Leg de kipfilets met het vel omhoog. Maak het vel van elke filet deels los en schuif er 2 salieblaadjes onder.
Wikkel ze in een plak pancetta.

Vervolgens het botje uit de poot van het piepkuiken snijden en vul deze met salie. Omwikkel met pancetta, bak de poten aan en stoof ze gaar in de pan.

Kook de maiskolf gaar in water met zout binnen 30 minuten gaar en snij daarna de korrels van de stam. Breng het maismeel, de kippenbouillon, het zout en de peper aan de kook en stoof in 20-40 min in de oven gaar. Voeg daarna de boter in klontjes toe en brokkel de Parmezaanse kaas er doorheen.

Rooster de omwikkelde kuikenfilets 5 minuten op de velkant tot ze gaar zijn. Serveer met limoenschijfjes en tomaten of groenten naar keus.

Schep de polenta in een schaal en leg hierover de gestoofde mais, gevolgd door de gestoofde pootjes en de gebakken piepkuiken borsten.

Wil jij ook elk weekend genieten? Abonneer je dan via onderstaande button op het YouTube kanaal van SiebFood.