Pepersteak met gebakken aardappeltjes


Sieb maakt pepersteak met gebakken aardappeltjes.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 4 keer 180 gram bavette biefstuk, 4 Frieslander aardappelen, 2 uien in halve ringen, 4 little gems, 2 stronken witlof, 9 radijsjes in dunne plakjes, sap van 1 limoen, 100 ml room, 50 gram roomboter, 50 ml worcestersaus, 150 ml rode wijn, verse mix peperkorrels (zwart, wit, roze, Cayenne), bosje rozemarijn, bosje kervel, zout, olijfolie en azijn.

Kook de aardappelen met schil (15 minuten). Haal vervolgens de schil er af en snijdt ze in dikke plakken. Bak de stukken in olijfolie en doe hier de helft van de boter bij. Fruit de uien in een andere pan. Vijzel de pepermix en marineer 1 kant van het vlees hiermee. Strooi over de andere kant alleen een beetje zout en peper. Bak de steak aan beide zijden 3 minuten. Voeg de gehakte rozemarijn toe aan de aardappelen en doe hier een klontje boter bij. Voeg vervolgens de gefruite ui aan het mengsel toe. Verdeel de little gems, de witlof en de gesneden radijsjes over de borden. Voeg hier naar smaak zout en peper, olijfolie, azijn en limoensap aan toe. Garneer met kervel.
Haal de biefstuk uit de pan en laat even rusten. Doe in de pan 4 druppels worcestersaus en voeg de wijn toe, laat de alcohol even verdampen. Voeg dan de slagroom toe en tenslotte een klontje boter. Meng goed door. De biefstuk in reepjes snijden en bestrooi met een beetje zout. Verdeel de biefstuk en aardappelen over 4 nieuwe borden en serveer hier de saus overheen. Garneer de aardappelen met kervel.

Wil jij ook vaker genieten? Abonneer je dan via onderstaande button op het YouTube kanaal van SiebFood.