Octopus met artisjok


Sieb maakt octopus met artisjok.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

1 octopus 1½ kg schoon gesneden, (en een nacht in de diepvries) dan op zetten in een pan met water zonder zout met: 1 x venkel gesneden, 1/2 ui gesneden, 1/8 bos peterselie gehakt, tijm, salie, rozemarijn, 1 bol knoflooktenen gehalveerd, citroen partjes.

Een uur zachtjes laten pruttelen.

4 kleine aardappelen in de schil 25 minuten koken, 1 eetlepel kappertjes, ½ bos peterselie, 6 eetlepels olijven, 4 tomaten Roma, 1 glas witte wijn en 1 glas water.

De violet artisjok snijden en kook ze zachtjes voor 20 minuten gaar in water met zout en de aardappelen.

De octopus snijden en samen met de tomaat, olijven, kappertjes, citroen partjes, olijfolie, sherry azijn water en en witte wijn. Laat dit een uur zachtjes laten pruttelen in een oven van 180 gaden.

Op het laatst peterselie en de kappertjes erbij.

Wil jij ook vaker genieten? Abonneer je dan via onderstaande button op het YouTube kanaal van SiebFood.