Hazenrugfilet met rookspek en cantharellen


Sieb maakt hazenrugfilet met rookspek en cantharellen.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 2 hazenruggen, 4 plakken gerookt spek, 100 ml vleesjus, 8 rozenval aardappelen met schil in stukken gesneden , 250 gram kleine cantharellen, 1 glas rode wijn, 1 prei uitje in stukjes gehakt, 50 gram boter in blokjes, takje rozemarijn gehakt, takje kervel, zout en peper.

Bak de aardappelen droog in een koekenpan. De hazenrugfilets van het karkas snijden en braadt het karkas met een klontje boter in een braadpan. Hiermee gaan we de saus maken. Rol de filets vanaf de dikke kant en rol hier een lapje spek omheen. Zet vast met cocktailprikkers. Schenk de rode wijn bij de braadpan met het karkas. Schenk hier ook de jus en een kopje water bij. Laat op het vuur staan.
Was de cantharellen in water en snijdt ze doormidden. Leg de hazenbiefstuk bij de aardappelen in een pan en voeg ook de cantharellen toe. Zet op een stevig vuurtje. Keer de biefstuk halverwege om. Voeg de rozemarijn en de prei ui toe aan de aardappelen en cantharellen met een beetje peper en zout.
Zeef de pan met de karkassen zodat er alleen een saus overblijft. Doe een klontje boter bij de saus en roer deze even rond tot de boter gesmolten is. Haal vervolgens de pan met de biefstuk van het vuur en haal de cocktailprikkers uit de biefstuk. Serveer de aardappelen en cantharellen op een bord en leg er de biefstuk overheen. Schenk de saus eroverheen. Garneer met kervel.

Wil jij ook vaker genieten? Abonneer je dan via onderstaande button op het YouTube kanaal van SiebFood.