Gifgroene (chlorofyl) risotto met gepocheerd ei


Sieb maakt risotto met romige Parmezaanse kaas.

Wat heb je nodig voor 4 personen? Voor de risotto: 1 zoete Cevennen ui, 400 gram risotto rijst, 600 cc kippen- of groentebouillon, 100 gram boter (op kamertemperatuur), 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt), Olijfolie. Voor de Chlorofyl: 1 kg wilde gewassen spinazie, 1 bos gewassen peterselie (met steel), 1 kom met ijsblokjes, 1 schone theedoek. Voor de gepocheerde eieren: 4 koude eieren, 1 pan met water en 20 % natuurazijn.

De gepocheerde eieren:
Vul een pan met 80% water en 20% natuurazijn en breng dit aan de kook. Breek de eieren in 4 kopjes, laat de eieren voorzichtig uit de kopjes in het bijna kokende water glijden. Pocheer in 4 minuten de eieren gaar en laat ze afkoelen in ijswater.

De chlorofyl:
Maal de spinazie, peterselie en 4 ijsblokjes in een keukenmachine fijn. Span de theedoek over een kom en giet hier het mengsel in. Knijp het mengsel uit zodat het sap in de kom terecht komt. Giet het sap in een pan en breng aan de kook. Zodra het sap schift, koel dan de pan af door hem met de onderkant in een kom met ijswater te zetten. meng het groene sap met de boter.

De risotto:
Pel en snipper de Cevennen ui. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de ui. Voeg de rijst toe en bak deze mee totdat het geheel glazig is. Blus vervolgens af met de bouillon en breng aan de kook. Zet nu de pan met een deksel voor 18 minuten in een oven van 200 graden.

Maak de afgekoelde eitjes in 4 minuten warm door ze in een pan met water van 80 graden te laten wellen. Stort ondertussen de risotto in een ruime kom warm water en spatel de groene boter door de risotto. Breng op smaak met peper en zout en de Parmezaanse kaas. Dep de eitjes af in een keukendoek en les ze midden in de risotto.

Wil jij ook elk weekend genieten? Abonneer je dan via onderstaande button op het YouTube kanaal van SiebFood.