Geroosterde spruiten met kastanje


Sieb maakt geroosterde spruiten met kastanje.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 2 puntpaprika’s, 500 gram spruiten, 20 middelgrote gepofte kastanjes, 2 cevenne uien, 150 gram Parmezaanse kaas, 150 gram roomboter, bosje tijm, bosje kervel, bosje cress, peper en zout.

Kook de spruiten circa 10 minuten gaar en daarna door de helft snijden.

Doe de puntpaprika’s 10 minuten in de oven, op 230 graden. Ontvel ze vervolgens.

Pel de ui en in halve ringen snijden. Doe vervolgens boter in een braadpan en fruit hier uien in.

Hak de gepofte kastanjes in kleine stukjes. Rasp de Parmezaanse kaas. Voeg vervolgens de kastanjes en de spruiten toe aan het ui mengsel. Voeg hier nog 50 gram boter aan toe en peper en zout naar smaak. Voeg vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer zachtjes. Voeg dan alleen nog de gepofte puntpaprika’s toe aan het mengsel.

Verdeel het mengsel over vier borden, rasp er nog wat Parmezaanse kaas overheen en garneer met de tijm, cress en kervel.

Wil jij ook vaker genieten? Abonneer je dan via onderstaande button op het YouTube kanaal van SiebFood.