Gekookte mosselen met spitskool en zuring


Sieb kookt mosselen met spitskool en zuring.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 2 kg mosselen in de schelp, 1/2 spitskool, 2 bosjes pijp uitjes, 8 eetlepel olijfolie, 1 rode ui, 100 gram boter, 1 dl crème fraîche, 2 eetlepel mosterd, knoflook ½ bol, limoensap, ½ bos peterselie, 1 bos zuring, 2 eetlepels gesneden dille.

Kook de mosselen in een pan met een glas witte wijn. Haal ze uit de schelp. De ui snijden en deze aanbakken in boter. Voeg de gesneden spitskool, knoflook en het pijp uitje toe. Bak deze aan met kerrie en een klont boter. Voeg op het laatste moment de gesneden peterselie, dille en zuring toe. Kook het sap van de mossel/witte wijn voor de helft in en voeg de crème fraîche en mosterd toe. De saus binden met roomboter.

Wil jij ook vaker genieten? Abonneer je dan via onderstaande button op het YouTube kanaal van SiebFood.