Gefrituurde wijting met tartaarsaus


Sieb maakt gefrituurde wijting met tartaarsaus.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 2 wijting of 4 wijtingfilet, 4 middelgrote aardappels, Voor de tartaarsaus: 8 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel gehakte sjalotjes, 1 eetlepel gehakte augurk, ½ eetlepel gehakte kappertjes, ½ eetlepel gehakte peterselie, 1 gekookt ei gehakt, sap ½ limoen. Voor het beslag: 100 ml bier op kamertemperatuur, 100 ml water op kamertemperatuur, 8 gram gist, 150 gram bloem, verse peper en zeezout, piri-piri pepers.

Mix de bloem, het bier en het water tot een egaal mengsel en voeg hierna een beetje zout en de gist toe en laat 1 uur rijzen bij een temperatuur van ongeveer 30 graden. Meng het ei, de peterselie, kappertjes, augurken en de sjalot met het limoensap en schep dit door de mayonaise tot een saus. De aardappels in dunne frietjes snijden en was deze goed in water. Laat deze vervolgens even drogen op een theedoek. Haal de gefileerde wijting door het beslag en frituur deze 6 minuten op 180 graden goudbruin. Strooi hierna zout en piri-piri peper overheen. Frituur de friet tweemaal tot ze knapperig zijn. Serveer met zout.

Wil jij ook vaker genieten? Abonneer je dan via onderstaande button op het YouTube kanaal van SiebFood.