Gebraden lamskoteletten met ratatouille van groenten


Sieb maakt lamskoteletten met een ratatouille van groenten.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 1 grote lamskotelet, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 2 zoete uitjes, 1 aubergine, 1 courgette, 6 tenen, gekookte knoflook, 1 bos platte peterselie (gehakt), 1 rode ui, 1 eetlepel basilicum, 1 eetlepel dragon, 100 gram champignons, ½ eetlepel gehakte tijm, ½ eetlepel gehakte rozemarijn, 20 cerise tomaatjes, 2 eetlepels balsamico azijn, 6 eetlepels extra vierge olie, mosterd, peper en zout.

Droog het vlees in voor de bereiding door deze in een schaal 24 uur onafgedekt in de koelkast te zetten.

Verhit een pan met water op het fornuis en breng aan de kook. Draai het vuur daarna wat zachter en kook een hele knoflook bol in 30 minuten gaar. Snijd de paprika’s in blokjes en bak apart. Dit kan in dezelfde plan na elkaar of tegelijk in verschillende pannetjes. Zo blijft de kleur van de verschillende paprika’s het mooist. Plet voor elk pannetje een teentje knoflook en voeg dit toe aan de paprika’s.

Snijd de rode en witte ui, de courgette, de aubergine en champignons in blokjes en de tomaatjes in vieren. Bak ook deze in aparte pannetjes of na elkaar in eenzelfde pan. Schep de groenten en ui wanneer deze klaar zijn in een ovenschaal.

Snijd de rozemarijn en tijm fijn en bak even mee met de aubergine. Snijd de basilicum, dragon, dille, kervel en bosui fijn en voeg deze toe aan de ovenschaal met de groenten.

Bak het vlees in een ovenschaal of pan in de oven. Voeg zout, peper en een geplet teentje knoflook toe en bak voor 15 minuten op 200 °C. Haal het vlees uit de schaal of pan en schep de groenten er in. Zet de groenten kort in de oven. Schep ze vervolgens op een grote schaal.

Maak een dressing van grove mosterd, olijfolie, balsamico azijn, zout en peper. Snijd het vlees in mooie stukken en leg op de groente. Serveer met de dressing.

Wil jij ook elk weekend genieten? Abonneer je dan via onderstaande button op het YouTube kanaal van SiebFood.