Crème brûlée


Sieb maakt Crème brûlée.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 2x 200 cc melk, 200 cc room, 70 gram suiker, 100 gram eigeel, 1 stok vanille, 100 gram risotto rijst, mespunt boter, 4 rijpe abrikozen door de helft gesneden, 1 theelepel gehakte koriander korrels/kardemom, 50 gram suiker, rasp en sap van ½ limoen, 200 gram melk

Rijst, boter, suiker, koriander, kardemom en de melk met deksel in een pan in een op 180 graden voorverwarmde oven voor 18 minuten.

Doe in de schaaltjes de gekookte rijst. Hierop de abrikoos en vullen met de crème.

Melk, room, helft van de suiker en het uitgeschraapte vanillestokje merg incl. stokje bij elkaar. Laat dit 5 minuten trekken.

Eigeel en rest suiker los kloppen en samenvoegen. Op vuur verwarmen naar 70 graden tot max 77 graden.

45 minuten op 100 graden. Goudbruin afbranden met ½ rietsuiker en ½ automatensuiker.

Wil jij ook vaker genieten? Abonneer je dan via onderstaande button op het YouTube kanaal van SiebFood.