Couscous met ratatouille


Sieb maakt couscous met ratatouille.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 24 cherrytomaatjes door de helft gesneden, 1 aubergine in blokjes gesneden, 1 courgette in blokjes gesneden, 2 rode puntpaprika’s, 1 rode peper, 4 tenen knoflook fijngehakt, 1 zoete ui in halve ringen gesneden, 250 gram couscous, 1 handje gesneden koriander, 1 handje gesneden peterselie.

Fruit het uitje en de knoflook in een koekenpan glazig.

Voeg de gesneden groente toe en bak ze beetgaar.

Giet in een kom kokend water over de couscous totdat deze ruim onder water staat. Wel de couscous voor 5 minuten (gebruik je grove couscous wel dan voor 10 minuten). Laat de couscous uitlekken en breng op smaak met peper en zout, gesneden kruiden en olijfolie. Gebruik hiervoor ook Ras el Hanout kruiden. Dit kruidenmengsel bestaat meestal uit piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, cubebes, galangawortel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma.

Serveer de couscous met de groente ratatouille.

Wil jij ook vaker genieten? Abonneer je dan via onderstaande button op het YouTube kanaal van SiebFood.